Опера за децу „Снежана“ на Дочеку 13. јануара

Објављено у категорији: Вести

Традиционално, у оквиру Дочека, и деца ће имати прилику да прославе своју Нову годину. У среду 13. јануара најмлађи могу онлајн да погледају оперу за децу „Снежана“, коју ће извести уметници Удружења „Високо Ц“, путем нове платформе visitns.rs.

опера за децу Снежана

Опера ће бири емитована и на каналу Новосадска ТВ, у термину од 15.30 сати.

Снежана, симбол лепоте и доброте, описана је и представљена у тридесет минута прелепе музике, композитора Петра Кочића. Ово је једна од првих опера урађених за децу.

У опери су сликовито и разиграно урађене сцене ове познате приче од момента кад је Снежана, остављена у шуми, када је наишла на кућицу патуљака, па све до уласка принца који спасавањем Снежане, доводи причу до срећног завршетка. Садржи широке фразе, распевану мелодијску линију и неодољиво подсећа на сегмент неке Пучинијеве или Вердијеве опере.

Уметници удружења „Високо Ц“ први пут су извели „Снежану“ у Новом Саду 2016. године, а сада, након четири године, деца ће имати прилику да премијерно погледају нову „Снежану“ са новим декором, костимима и протагонистима.

Новосађани већ четврти пут за редом обележавају Дочек кроз концепт два календара, два рачунања времена, 31. и 13. јануара. Европска престоница културе ове године определила се за алтернативни – онлајн формат програма, па ће тако поред Удружења „Високо Ц“ и Опере за децу „Снежана“ 13. јануара, наступити виолиниста Стефан Миленковић, Васил Хаџиманов, Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Chamber ансамбл, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић.

Њима ће се придружити и српски репер Филип Арсенијевић, који ће за ову прилику наступити у иновативном аранжману „Surreal & Beyond”, потом хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, као и Марко Веселиновић ака Kick Kong.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Удружење Високо Ц

Оставите одговор