Настављају се онлајн серијали „Око(м) књиге” и „Pocket Globe”

Објављено у категорији: Вести

Разговори о књижевности „Око(м) књиге”, као и музичка путовања светом серијала „Pocket Globe”, настављају своје циклусе у оквиру, већ добро познатих, пројеката Културне станице Еђшег. Због тренутне епидемиолошке ситуације програми ће се одвијати у онлајн издању.

око(м) књиге pocket globe

Већ сутра, 6. августа, на Фејсбук страници Културне станице Еђшег промоцију некомерцијалног звука и имена етно, џез и експерименталне музичке сцене „Pocket Globe” циклуса обојиће новосадски перкусиониста Немања Тасић.

Понедељак, 10. август, резервисан је за неконвенционалну музичарку интригантног гласа Јелену Петошевић, познатију као Лејди Јелена, док нас у четвртак, 13. августа очекује атрактивна високоенергетска мешавина афробита, соула, џеза, латино и реге музике уметника Игора Винса. Сви програми почињу у 21 сат.

У оквиру циклуса „Око(м) књиге” љубитељи књижевности могу да учествују у разговорима о литератури са писцем и сценаристом Стефаном Бошковићем, добитником Европске награде за књижевност за 2020. за роман „Министар“. Бошковић ће бити гост Еђшега у суботу, 8. августа, од 19 сати.

Следеће недеље, 15. августа у истом термину, очекује нас списатељица Љиљана Д. Ћук. 

Идеја књижевних вечери „Око(м) књиге“ је да активира и укључи пратиоце, који могу да шаљу и своја питања, док џепне музичке екскурзије „Pocket Globe” циклуса имају за циљ да Новосађанима представе велика имена актуелне светске музичке сцене етно, џез и експерименталне музике, а који доносе спој различитих нација, култура, музике, инструмената.

Оба пројекта су у продукцији Културне станице Еђшег, покренуте у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”.

Оставите одговор