Одложене Мобе у оквиру конкурса „Нова места – Микрогрантинг“

Објављено у категорији: Вести

Представљање и имплементација пројеката одабраних у оквиру конкурса за уређење малих јавних површина „Нова места – Микрогрантинг“, односно планиране Мобе, ОДЛОЖЕНЕ СУ, у складу са мерама уведеним за спречавање ширења вируса COVID-19 и у циљу одговорног понашања .

Требало је да данас, 8. јула, Мобе буду организоване на Лиману 4, где је започета имплементација пројекта Креативно лиманско аутентично ново место (Народног фронта 64) и у у улици Омладинског покрета 2 где је имплементација пројекта Микро-оаза у блоку завршена, али због епидемиолошке ситуације и мера неће бити окупљања и представљања новог места.

Осим ових, одложене су и Мобе које су биле планиране за наредни период.

Нови датуми и термини Моба биће благовремено објављени на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Конкурс „Нова места – Микрогрантинг“ за уређење малих јавних површина у граду и „Зони 021“ покренут је у оквиру пројекта „Нови Сад  – Европска престоница културе“ са главним идејама укључивања локалне заједнице у уређење малих урбаних јавних простора и подизања капацитета грађана, као и заједнички рад.

Конкурс је завршен у марту 2020. са 13 изабраних пројеката, али је због епидемиолошке ситуације и ванредног стања обустављена његова реализација. Резултате конкурса можете погледати на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе.

Оставите одговор