Odložene obuke za pisanje projekata zbog situacije sa pandemijom koronavirusa

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Zbog pogoršanja situacije sa pandemijom koronavirusa trodnevna stručna obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u Kulturnoj stanici Eđšeg biće odložena. Svi prijavljeni blagovremeno će dobiti informacije o novom datumu održavanja obuka.

Obuke za pisanje projekata

Obuke namenjene predstavnicima nevladinih organizacija iz oblasti kulture i pojedincima, slobodnim umetnicima i zainteresovanim radnicima u kulturi prvobitno je trebalo da budu održane od 24. do 26. marta.

Podsećamo da je danas, 19. marta, poslednji dan za prijavljivanje, što svi zainteresovani mogu učiniti popunjavanjem formulara.

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici razvijaju veštine i stavove koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Obuke predstavljaju nastavak saradnje Fondacije „Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture“ sa nezavisnom i vaninstitucionalnom kulturnom i umetničkom scenom na teritoriji grada Novog Sada na razvojnim procesima, ovog puta kroz predstavljanje mogućnosti finansiranja iz fondova Evropske unije, kao i procedura apliciranja i pisanja projekata.

Stručna obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ realizuje se u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine.

 

Foto: Uroš Dožić

Ostavite odgovor