Oдложене обуке за писање пројеката због ситуације са пандемијом коронавируса

Објављено у категорији: Вести

Због погоршања ситуације са пандемијом коронавируса тродневна стручна обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ у Културној станици Еђшег биће одложена. Сви пријављени благовремено ће добити информације о новом датуму одржавања обука.

Обуке за писање пројеката

Обуке намењене представницима невладиних организација из области културе и појединцима, слободним уметницима и заинтересованим радницима у култури првобитно је требало да буду одржане од 24. до 26. марта.

Подсећамо да је данас, 19. марта, последњи дан за пријављивање, што сви заинтересовани могу учинити попуњавањем формулара.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак сарадње Фондације „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном културном и уметничком сценом на територији града Новог Сада на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Стручна обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ реализује се у сарадњи са Фондом „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине.

 

Фото: Урош Дожић

Оставите одговор