Нови позив ванинституционалној сцени на обуку за писање пројеката

Објављено у категорији: Вести

Позив за тродневну стручну обуку за писање пројеката „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“ отворен је за све представнике невладиних организација из области културе и појединце, слободне уметнике и заинтересоване раднике у култури.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници развијају вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

С обзиром на то да су места ограничена, рок за пријаву је 19. март, а сви заинтересовани то могу учинити на следећем линку.

Обука за писање пројеката ће се одржати у периоду од 25. до 27. марта у културној станици Еђшег, а пре почетка обуке проследиће се детаљан програм свима који су потврдили своје учешће.

Обуке представљају наставак сарадње „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са независном и ванинституционалном културном и уметничком сценом на територији града Новог Сада на развојним процесима, овог пута кроз представљање могућности финансирања из фондова Европске уније, као и процедура аплицирања и писања пројеката.

Обуке заједно организују „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ са Фондом „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине.

Оставите одговор