НВС: Заједно у пружању помоћи и подршке суграђанима

Објављено у категорији: Вести

Новосадски волонтерски сервис прикључио се Волонтерском центру и на тај начин постао део подршке и помоћи најстаријим суграђанима, на нивоу града Новог Сада.

Тренутно је у бази Новосадског волонтерског сервиса око 200 волонтера спремно за рад, помоћ и подршку суграђанима, од којих је већ њих 10 кренуло на терен. О њиховом ангажману одлучује Црвени крст, све то у координацији са Градским кризним штабом.

Безбедност и сигурност волонтера, али и корисника волонтерског програма, су на првом месту, због чега се подразумевају све безбедносне и здравствене мере. Свако од волонтера, који буде ангажован, проћи ће неопходну обуку и добити заштитну опрему, потпуне информације и јасне инструкције како на одговоран и безбедан начин волонтирати, за шта ће се побринути Црвени крст, као организација која је већ стекла искуство у оваквим ситуацијама.

 

Број телефона Волонтерског центра је: 021 4871 700

 

Оформљен је и Call центар који је на располагању грађанима да поставе питања у вези са својим здравственим стањем.

Број телефона Call центра је: 021 480 7721

                                                      021 480 7722

 

Поред Новосадског волонтерског сервиса у Волонтерски центар укључене су и друге организације: ОПЕНС, Новосадски омладински форум, Студентски парламент Универзитета у Новом Саду, Чепом до осмеха, Новосадски хуманитарни центар, Колпинг, Удружење грађана „YOUTH Фест“, Институт за омладинске политике, Европски омладински центар Војводине.

Идеја је да сви раде заједно, координисано и синхронизовано и удруже своје снаге као предуслов за безбедно волонтирање и за што ефикаснију подршку и помоћ најстаријим суграђанима. 

Апел за све је да не крећу у самосталне волонтерске активности нити да учествују у самоорганизованим акцијама због ризичних последица по сопствено здравље и здравље особа са којим се долази у контакт том приликом.

Новосадски волонтерски сервис заједнички су основали „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и ОПЕНС.

Оставите одговор