NVS: Zajedno u pružanju pomoći i podrške sugrađanima

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Novosadski volonterski servis priključio se Volonterskom centru i na taj način postao deo podrške i pomoći najstarijim sugrađanima, na nivou grada Novog Sada.

Trenutno je u bazi Novosadskog volonterskog servisa oko 200 volontera spremno za rad, pomoć i podršku sugrađanima, od kojih je već njih 10 krenulo na teren. O njihovom angažmanu odlučuje Crveni krst, sve to u koordinaciji sa Gradskim kriznim štabom.

Bezbednost i sigurnost volontera, ali i korisnika volonterskog programa, su na prvom mestu, zbog čega se podrazumevaju sve bezbednosne i zdravstvene mere. Svako od volontera, koji bude angažovan, proći će neophodnu obuku i dobiti zaštitnu opremu, potpune informacije i jasne instrukcije kako na odgovoran i bezbedan način volontirati, za šta će se pobrinuti Crveni krst, kao organizacija koja je već stekla iskustvo u ovakvim situacijama.

 

Broj telefona Volonterskog centra je: 021 4871 700

 

Oformljen je i Call centar koji je na raspolaganju građanima da postave pitanja u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem.

Broj telefona Call centra je: 021 480 7721

                                                      021 480 7722

 

Pored Novosadskog volonterskog servisa u Volonterski centar uključene su i druge organizacije: OPENS, Novosadski omladinski forum, Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu, Čepom do osmeha, Novosadski humanitarni centar, Kolping, Udruženje građana „YOUTH Fest“, Institut za omladinske politike, Evropski omladinski centar Vojvodine.

Ideja je da svi rade zajedno, koordinisano i sinhronizovano i udruže svoje snage kao preduslov za bezbedno volontiranje i za što efikasniju podršku i pomoć najstarijim sugrađanima. 

Apel za sve je da ne kreću u samostalne volonterske aktivnosti niti da učestvuju u samoorganizovanim akcijama zbog rizičnih posledica po sopstveno zdravlje i zdravlje osoba sa kojim se dolazi u kontakt tom prilikom.

Novosadski volonterski servis zajednički su osnovali „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i OPENS.

Ostavite odgovor