„Новосадско дечије лето 10” у културним станицама Свилара и Еђшег

Објављено у категорији: Вести

И ове године, најмлађи креативци, у оквиру „Новосадског дечјег лета 10”, у организацији Дечијег културног центра ДКЦНС, имаће прилику да прате разноврстан уметнички програм, али и учествују у многобројним радионицама у културним станицама.

новосадско дечије лето

У Културној станици Свилара, 16. септембра од 11 до 13 сати, деца узраста од 6 до 11 година имаће прилику да на радионицама „барОК” дотакну ову епоху као и да сазнају шта је „украшен говор”. Како је некад изгледао живот на дворовима, шта су специфичности барока, као и који уметници су обележили овај период, сазнајте на овим занимљивим радионицама. Пријаве се шаљу на dkcnovisad@gmail.com или поруком на број 063 521 123.

Културна станица Еђшег такође ће бити место сусрета најмлађих. У суботу, 19. септембра у 10 сати деца ће имати прилику да гледају представу „Еколошка бајка”, а одмах после представе, у 10:45 уживаће у радионици „Бубодром на листу маслачка”.

Представу „Мој друг полицајац”, деца ће моћи да испрате у суботу, 26. септембра од 10 сати такође у Културној станици Еђшег, док ће од 10:45 учествоватти у креативној радионици “Шашави семафор”.

Пријаве на радионице су обавезне због ограниченог број учесника и мера које су на снази.

Новосадско Биг дечије лето траје до 26. септембра.

Организатори моле све посетиоце да се, ради очувања здравља и лепшег и квалитетнијег уживања у културним садржајима, придржавају свих мера. Посетиоци су у обавези да носе заштитне маске на свим догађајима. Контролише се максималан број посетилаца на догађајима, што је тренутно 500 људи и у затвореном и на отвореном простору.

 

Фото: Pixabay

Оставите одговор