Novosadski univerzitet primljen u Univerzitetsku mrežu evropskih prestonica kulture

Objavljeno u kategoriji: Vesti
univerzitet u novom sadu

Nije mogla stići bolja vest uoči obeležavanja 56 godina od osnivanja Univerziteta u Novom Sadu, a upravo se to desilo samo nekoliko dana pre nego što je Novosadski univerzitet, povodom godišnjice svog postojanja, promovisao počasnog doktora nauke i nove profesore emerituse: Novosadski univerzitet je postao član Univerzitetske mreže evropskih prestonica kulture.

,,Veliko nam je zadovoljstvo da je Vaše članstvo prihvaćeno od strane Veća Univerzitetske mreže evropskih prestonica kulture. Radujemo se susretima u budućim evropskim prestonicama kulture kako bismo nastavili našu univerzitetsku saradnju, kao i gradili evropsku kulturu zajedno sa kolegama, studentima i institucijama. Dozvolite mi da Vam zvanično poželim dobrodošlicu u Univerzitetsku mrežu evropskih prestonica kulture”, napisala je Flora Karijn, predsednica Univerzitetske mreže evropskih prestonica kulture u obaveštenju o primanju u članstvo profesoru dr Dušanu Nikoliću, Rektoru Novosadskog univerziteta.

Vest da će 14 fakulteta novosadskog Univerziteta, kao i više od 50 hiljada studenata koji se trenutno školuju na njima biti umreženi sa univerzitetima evropskih prestonica kulture, stigla je u danima kada je Univerzitet u Novom Sadu postao, za naredne tri godine, i sedište zajednice državnih Univerziteta Srbije.

Ostavite odgovor