Новосадски универзитет примљен у Универзитетску мрежу европских престоница културе

Објављено у категорији: Вести
univerzitet u novom sadu

Није могла стићи боља вест уочи обележавања 56 година од оснивања Универзитета у Новом Саду, а управо се то десило само неколико дана пре него што је Новосадски универзитет, поводом годишњице свог постојања, промовисао почасног доктора науке и нове професоре емеритусе: Новосадски универзитет је постао члан Универзитетске мреже европских престоница културе.

,,Велико нам је задовољство да је Ваше чланство прихваћено од стране Већа Универзитетске мреже европских престоница културе. Радујемо се сусретима у будућим европским престоницама културе како бисмо наставили нашу универзитетску сарадњу, као и градили европску културу заједно са колегама, студентима и институцијама. Дозволите ми да Вам званично пожелим добродошлицу у Универзитетску мрежу европских престоница културе”, написала је Флора Каријн, председница Универзитетске мреже европских престоница културе у обавештењу о примању у чланство професору др Душану Николићу, Ректору Новосадског универзитета.

Вест да ће 14 факултета новосадског Универзитета, као и више од 50 хиљада студената који се тренутно школују на њима бити умрежени са универзитетима европских престоница културе, стигла је у данима када је Универзитет у Новом Саду постао, за наредне три године, и седиште заједнице државних Универзитета Србије.

Оставите одговор