Почео пројекат „Нови Сад – Град љубазности“

Објављено у категорији: Вести

Одржани први семинари у оквиру пројекта „Нови Сад – Град љубазности“.

Пројекат „Нови Сад – Град љубазности“ покренут је у циљу поспешивања пословне комуникације и асертивности новосадских јавних службеника. Пројектом су обухваћени радници у култури, туризму и угоститељству, таксисти, возачи јавног саобраћаја, радници на шалтерима, припадници полиције, продавци који ће кроз посебно испланиран сет едукативних семинара постати амбасадори тзв. „новосадске љубазности“.

Имајући у виду да је Нови Сад 2021. године носилац пројекта Европска престоница културе и самим тим већ сада постаје занимљива културно-туристичка дестинација, идеја пројекта је да у фокус стави добро познату новосадску срдачност, непосредност и отвореност, учини је видљивијом, препознатљивијом и продуби је.

 

  

 

Прва фаза пројекта отпочела је ове недеље семинаром на тему „Комуникација са тешким странкама’’ у културним станицама Свилара и Еђшег. У оквиру прве фазе биће одржано укупно 30 семинара о темама везаним за пословну културу и опхођење за око 600 запослених у институцијама културе, градским органима, јавним предузећима, такси службама и угоститељским објектима. Тренинге реализује Вера Дуњић, дипломирани психолог и тренер за пословне комуникације.

Паралелно са едукативним сегментом пројекта, студенти пословне психологије Факултета „Др Лазар Вркатић“ уз менторство проф. др Жељке Бојанић реализују истраживања о нивоу пословне културе и љубазности који ће послужити као репер за проверу резултата пројекта.

Очекивани резултати пројекта „Нови Сад – Град љубазности“:

-Оснаживање и подршка установама културе да на прави начин представе културну понуду и учине је доступнијом и пријемчивијом;

-Стварање функционалне комуниколошке мреже између директних и индиректних актера који доприносе културној понуди града;

-Подизање стандарда опхођења према широј заједници и гостима Новог Сада;

-Развијање свести о важности културе опхођења у широј јавности;

-Развијање бренда града Новог Сада као љубазног града.

У наредном периоду пројектом ће бити креиране тзв. „Зоне љубазности“, а кроз различите механизме биће организован избор за најљубазнијег продавца, таксисту итд, у шта ће бити укључени сви Новосађани, и на тај начин шириће се прича о важности асертивне комуникације, отворености и љубазног опхођења.

Пројекат „Нови Сад – Град љубазности“ реализује удружење „Зона љубазности“ у сарадњи са Факултетом за правне и пословне студије „Др Лазар Вркатић“ уз подршку „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

 

Оставите одговор