Новинарка „Гардијана“ посетила Нови Сад

Објављено у категорији: Вести

Чињеница да је Нови Сад проглашен за Европску престоницу културе 2021. године, као и Омладинску престоницу Европе 2019. и даље побуђује пажњу светских медија. И након три месеца од добијања ових престижних титула, Нови Сад посећују новинари са жељом да сазању шта је то што овај град из године у годину све снажније позиционира на туристичкој, културној и фестивалској мапи Европе.

Претходних дана у Новом Саду је боравила новинарка познатог и утицајног дневног листа „Гардијан“ (енг. Guardian) Саманта Хадад из Велике Британије. Она је у пратњи туристичких водича разгледала Петроварадинску тврђаву и упознала се с историјом, занимљивостима и потенцијалима града Новог Сада.

Британска новинарка била је и гошћа Галерије Матице српске где је разговорала с управитељицом Галерије Тијаном Палковљевић Бугарски, која је и председница Управног одбора Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“. Била је то прилика да се упозна с основним каракатеристикама и плановима пројекта „Нови Сад 2021“. Том делу разговора, у Галерији Матице српске, присутвовао је и др Дарко Полић, члан Управног одбора Фондације задужен за инфраструктурне пројекте.

Новинарка „Гардијана“ Саманта Хадад била је у посети Новом Саду у оквиру активности на промоцији туристичких потенцијала Србије на британском тржишту, а њен главни водич кроз Србију био је Иван Вуковић из Туристичке организације Србије.

Оставите одговор