Нови Сад јача књижевну сцену: Отворен нови јавни конкурс

Објављено у категорији: Вести

Више књижевних програма, јачање и повећање капацитета новосадске књижевне сцене, превод публикација новосадских аутора, у двојезичним и антологијским издањима циљ је јавног Конкурса из области издаваштва и преводилаштва који је од данас, 5. марта, отворен у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Предмет јавног конкурса је издавачка и преводилачка делатност, са посебним акцентом на издања – књиге, часописе и друге публикације, на територији Новог Сада и Зоне 021 (Сремски Карловци, Ириг и Беочин).

Апликанти могу конкурисати за суфинансирање:
– ауторских права за књиге и часописе
– трошкова припреме (дизајн, откуп ауторских права за илустративни материјал, трошкова оригиналних текстова, превода и слично)
– трошкова штампе (књига, часописа, буклета, пратећег и промотивног материјала)

На конкурсу могу учествовати:
– научно – образовне установе и установе културе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина Војводина или јединица локалне самоуправе, односно правна лица која обезбеђују средства за обављање послова и остваривање циљева из наведених извора
– друга правна лица регистрована за обављање делатности из области културе и издаваштва, са седиштем у Новом Саду и тзв. Зони 021

Пројекти са којима се аплицира на конкурс морају бити у складу са програмским концептом и уметничком визијом „За нове мостове“ пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Рок за подношење пријаве и пратеће документације истиче 5.4.2020. године.
Апликант може доставити највише 3 предлога пројекта.
Детаљне информације о конкурсу, начину пријављивања и формуларе за пријаву можете пронаћи овде.

Средства за реализацију овог конкурса обезбеђена су у Финансијском плану Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” у укупном износу од 10.000.000,00 динара.

Износ појединачног гранта по апликанту износи максимално до 700.000,00 динара.

Сва додатна питања или недоумице у вези са конкурсом можете послати на мејл адресу: konkursi@ns2021.rs  

Оставите одговор