Нови Сад добија нови парк

Објављено у категорији: Uncategorized

Савремени тренд децентрализације културних догађаја, а самим тим и децентрализације културе живљења, што је један од „ширих“ циљева пројекта Нови Сад Европска престоница културе 2021. године, у Новом Саду све више добија на значају. Велики запуштени простор између Новог насеља и Детелинаре, уз стару ранжирну станицу и „напуштену“ пругу, до краја године постаће нов, уређен градски парк.

На простору од 3,5 хектара, након одношења „дивљих“ депонија и уклањања самониклог растиња и корова, биће уређена зелена површина и саграђени пратећи садржаји који ће улепшати парк и учинити га функционалним великом броју суграђана, различитих узраста. Како је планирано, нови парк ће имати теретану на отвореном, терен за боћање, игралиште за децу, фонтану, посластичарницу. Свакако занимљив ће бити и део који ће бити адаптиран за одржавање концерата, представа и радионица на отвореном.

Требало би очекивати да ће и преосталих приближно 6,5 хектара, када се заврше имовинско-правни односи Града и Железница Србије, које су тренутни власници тог простора, бити такође приведено намени која ће, за више десетина хиљада Новосађана који живе на Новом насељу и Детелинари, значити нове јавне просторе на којима ће моћи да се одморе, разоноде, забаве, културно „освеже“ одмах ту, у свом комшилику.

Оставите одговор