„Novi Sad 2021“ promovisan i na Sajmu turizma u Kini

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Projekat „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine“, početkom ove godine, predstavljen je na dva značajna sajma turizma – u Beogradu, kao najvećem sajmu turizma u regionu, i u jednom od najznačajnijih sajmova turizma u Kini, sajmu GITF 2017 koji je održan od 23. do 25. februara u Guangdžou (Guangzhou), glavnom gradu provincije Guangdung (Guangdong).
Promocija projekta „Novi Sad 2021“ na Sajmu turizma u Kini održana je zahavljujući uspešnoj saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, koja je na Internacionalnom sajmu turizma GITF 2017 prezentovala turističku ponudu Vojvodine, ali i cele Srbije.

Tokom sajma GITF 2017 održana je i konferencija balkanskih zemalja na temu turističke ponude Balkana, u okviru koje su ukratko predstavljene zemlje bivše Jugoslavije. Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović, prezentovala je ključne turističke proizvode Srbije, odnosno Vojvodine. Tako je predstavljena i turistička ponuda Novog Sada kao Evropske prestonice kulture 2021. i EXIT festival, kao jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi.

Predstavljanje turitičkih potencijala u Kini je veoma značajno jer je Republika Srbija omogućila bezvizni režim za građane Kine, a ove godine se očekuje i direktna avionska linija. Ranije je već dogovoreno da Srbiju poseti kineska nacionalna televizija kako bi pripremila promotivne priloge u kojima će svojim gledaocima predstaviti turističke potencijale kako Srbije, tako i Novog Sada.

Podsećamo da je ove nedelje, u Ambasadi Narodne Republike Kine u Beogradu, kineskim investitorima predstavljeno nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata koji će se u narednim godinama realizovati u Novom Sadu. Značajan deo promocije bio je posvećen upravo projektu „Novi Sad 2021“ i, možda, najvažnijim infrastrukturnim segmentima tog projekta – uređenju Podgrađa Petrovaradinske tvrđave i izgradnju budućeg Youth Creative Polisa na prostoru tzv. Kineske četvrti.

Ostavite odgovor