„Нови Сад 2021“ промовисан и на Сајму туризма у Кини

Објављено у категорији: Вести

Пројекат „Нови Сад – Европска престоница културе 2021. године“, почетком ове године, представљен је на два значајна сајма туризма – у Београду, као највећем сајму туризма у региону, и у једном од најзначајнијих сајмова туризма у Кини, сајму GITF 2017 који је одржан од 23. до 25. фебруара у Гуангџоу (Guangzhou), главном граду провинције Гуангдунг (Guangdong).
Промоција пројекта „Нови Сад 2021“ на Сајму туризма у Кини одржана је захављујући успешној сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, која је на Интернационалном сајму туризма GITF 2017 презентовала туристичку понуду Војводине, али и целе Србије.

Током сајма GITF 2017 одржана је и конференција балканских земаља на тему туристичке понуде Балкана, у оквиру које су укратко представљене земље бивше Југославије. Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, презентовала је кључне туристичке производе Србије, односно Војводине. Тако је представљена и туристичка понуда Новог Сада као Европске престонице културе 2021. и EXIT фестивал, као један од најбољих музичких фестивала у Европи.

Представљање туритичких потенцијала у Кини је веома значајно јер је Република Србија омогућила безвизни режим за грађане Кине, а ове године се очекује и директна авионска линија. Раније је већ договорено да Србију посети кинеска национална телевизија како би припремила промотивне прилоге у којима ће својим гледаоцима представити туристичке потенцијале како Србије, тако и Новог Сада.

Подсећамо да је ове недеље, у Амбасади Народне Републике Кине у Београду, кинеским инвеститорима представљено неколико капиталних инфраструктурних пројеката који ће се у наредним годинама реализовати у Новом Саду. Значајан део промоције био је посвећен управо пројекту „Нови Сад 2021“ и, можда, најважнијим инфраструктурним сегментима тог пројекта – уређењу Подграђа Петроварадинске тврђаве и изградњу будућег Youth Creative Polisa на простору тзв. Кинеске четврти.

Оставите одговор