Фондација „Нови Сад 2021“ у припремама за новогодишњи дочек

Објављено у категорији: Вести, Нова година 2018

Нови Сад, Европска престоница културе за 2021. годину, у новогодишњој ноћи промениће свој изглед уз помоћ светлосно-визуелне продукције, најављено је данас на конференцији за новинаре одржане у Градској кући у Новом Саду. Уметнички концепт дочека предстојеће 2018. године поверен је ауторском тиму редитеља, сценографа, дизајнера светла и видео-уметника пред којима је задатак да у новогодишњој ноћи оживи центар Новог Сада. Редитељка уметничког концепта, Маргарет Табороши задужена је да режира овај визуелни перформанс, за магију светлосних ефеката биће задужена Милица Стојшић, а специјално дизајниран ватромет само за Нови Сад и прве минуте нове године приредиће лично принц Ђорђе Карађорђевић и Мајк Кнокс, који украшавају неба широм света.

Фондација „Нови Сад 2021“ као организатор предстојеће новогодишње прославе поклониће Новосађанима и гостима Новог Сада дочек са најразноврснијим уметничким програмом, када ће на четири локације наступити више од 50 извођача. На главном новосадском тргу наступиће великани домаће и регионалне сцене: „Плави оркестар“, С.А.Р.С. и Дарко Рундек, док нас на Тргу републике очекују концерти бендова најразличитијих жанрова, од тамбурице до џеза, али и велики број аниматора, акробата и жонглера. Музичку чаролију на Тргу републике обојиће и локални аутентични ресторани са својом гастрономском понудом, као и локални произвођачи занатског пива и домаћих пића са Фрушке горе. Љубитељи електронске музике уживаће и ове године уз неке од најбољих домаћих и страних извођача у Студију М и то на две бине, док ће бајковита Ледена шума у Дунавском парку бити зимска радост за најмлађе уз посебан дневни програм с аниматорима, наступима дечјих хорова и бројним другим садржајима.

У оквиру реализације пројекта дочека 2018. године, Фондација „Нови Сад 2021“ за суграђане припрема садржајно богат програм, али са задатком да у међусекторској сарадњи кроз симбиозу маште, покрета и савремене сценске технике, повеже музику и визуелне уметности, ди-џејинг и ви-џејинг, дизајн светла и звука, редитељске и филмске способности појединаца, али и институција.

– Концепт смо креирали вођени визијом да ће спој различитости сектора, жанрова, припадности, порекла, те знања и вештина, представити интеркултуралност као суштинску вредност Новог Сада. Управо ће овај спој објединити процес креирања и продукције савршеног новогодишњег доживљаја за све наше суграђане и госте из региона – истакао је Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021“.

Циљ Фондације „Нови Сад 2021“ је да увођењем нових светских трендова у домаћој креативној индустрији поставља нове стандарде у реализацији догађаја и буде пример добре праксе за све актере на нашој сцени.

 

Оставите одговор