Međusobna saradnja Novog Sada i Nove Gorice na onlajn događaju „EPK SMO MI“

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Na koji način se mladi mogu uključiti u projekat „Evropska prestonica kulture“, koji su najveći izazovi tog projekta ali i kako se mladi gradovi, kandidati mogu što bolje pripremiti za titulu Evropske prestonice kulture – teme su o kojima je bilo reči na vebinaru „EPK SMO MI“, u kome su učestvovali predstavnici Nove Gorice, slovenačkog grada koji će 2025. biti Evropska prestonice kulture, kao i predstavnik sektora za međunarodnu saradnju projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, Vuk Radulović.

EPK SMO MI

Radulović je istakao svoju radost zbog međusobne razmene iskustva i dobrih ideja, te je ovog puta stavio akcenat na programsku platformu „Budućnost Evrope“ koja razvija nove pristupe i programe u oblasti dečjeg i kulturnog stvaralaštva za mlade.

„Izuzetno mi je drago što imam priliku da predstavim iskustva projekta „Novi Sad 2022“ studentima u Sloveniji, u kojoj je upravo prekjuče izabrana nova Evropska prestonica kulture – Nova Gorica za 2025. godinu. Upravo je to svrha našeg projekta „Potencijali”, gde želimo da pomognemo novim gradovima i gradovima kandidatima kako bi se što bolje pripremili za titulu Evropske prestonice kulture. Rekao bih da su iskustva drugih EPK gradova i saradnja sa njima, nakon dobijanja titule, imala ogroman značaj za uspešnu pripremu projekta Novi Sad 2022“, istakao je Radulović i dodao:

„Ideja nam je da podstaknemo šire učešće mladih u samom projektu i timovima projekata novih prestonica kulture. Upravo je to bilo opredeljenje Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture u procesu pripreme projekta“.

Međusobna saradnja i razmena ideja, svakako da su preduslov za uspeh.

„EPK SMO MI“ je studentski događaj koji se realizuje u okviru aktivnosti Fakulteta za turističke studije „Turistica“, u Portorožu.

 

Foto: Jelena Ivanović

Ostavite odgovor