Међусобна сарадња Новог Сада и Нове Горице на онлајн догађају „ЕПК СМО МИ“

Објављено у категорији: Вести

На који начин се млади могу укључити у пројекат „Европска престоница културе“, који су највећи изазови тог пројекта али и како се млади градови, кандидати могу што боље припремити за титулу Европске престонице културе – теме су о којима је било речи на вебинару „ЕПК СМО МИ“, у коме су учествовали представници Нове Горице, словеначког града који ће 2025. бити Европска престонице културе, као и представник сектора за међународну сарадњу пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе“, Вук Радуловић.

ЕПК СМО МИ

Радуловић је истакао своју радост због међусобне размене искуства и добрих идеја, те је овог пута ставио акценат на програмску платформу „Будућност Европе“ која развија нове приступе и програме у области дечјег и културног стваралаштва за младе.

„Изузетно ми је драго што имам прилику да представим искуства пројекта „Нови Сад 2022“ студентима у Словенији, у којој је управо прекјуче изабрана нова Европска престоница културе – Нова Горица за 2025. годину. Управо је то сврха нашег пројекта „Потенцијали”, где желимо да помогнемо новим градовима и градовима кандидатима како би се што боље припремили за титулу Европске престонице културе. Рекао бих да су искуства других ЕПК градова и сарадња са њима, након добијања титуле, имала огроман значај за успешну припрему пројекта Нови Сад 2022“, истакао је Радуловић и додао:

„Идеја нам је да подстакнемо шире учешће младих у самом пројекту и тимовима пројеката нових престоница културе. Управо је то било опредељење Фондације Нови Сад – Европска престоница културе у процесу припреме пројекта“.

Међусобна сарадња и размена идеја, свакако да су предуслов за успех.

„ЕПК СМО МИ“ је студентски догађај који се реализује у оквиру активности Факултета за туристичке студије „Туристица“, у Порторожу.

 

Фото: Јелена Ивановић

Оставите одговор