НЕО фестивал протиче уз препоручене мере заштите

Објављено у категорији: Вести

Некласични фестивал класичне музике НЕО, који се ове године одржава у седам културних станица, почео је у понедељак у Културној станици Свилара, придржавајући се свих препоручених мера превенције и заштите услед епидемиолошке ситуације са вирусом COVID-19.

С тога је и публици на самом отварању било омогућено да седи унутра, али и напољу, како би се поштовала дистанца и избегла гужва, одакле су такође, путем преноса, могли да прате извођења НЕО ансамбла.

Друго вече овогодишњег фестивала у Културној станици Еђшег наступили су победници 7. Међународног такмичења соло певача „Вера Ковач Виткаи“.

„Захваљујемо се публици на поштовању свих мера прописаних и препоручених од стране Владе Србије. Изузетно нам је важно да останемо сви здрави физички, али и да се оснажимо духовно и ментално. Настављамо у овом маниру“, поручили су организатори НЕО фестивала.

Подсећамо, улаз на све концерте је слободан, али су места ограничена. Такође, неопходно је поштовање мера превенције, ради одговорног понашања према себи и другима.

Фестивал већ четири године окупља врсне музичаре, као и младе наде, а овог пута акценат је на локалној сцени и подизању њених капацитета, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“. Такође, овогодишњим репертоаром НЕО фестивал обележава и 250 година од рођења немачког композитора Лудвига ван Бетовена.

Вечерашња локација је Културна станица Млин (Радничка 20) где ће од 19 часова Удружење уметника „Високо Ц” извести оперу за децу „Пчелица Дана”. Програм за наредне дане можете погледати на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе“.

НЕО фестивал траје до 18. јула.

Партнер на пројекту „Уметници. Сад!“ је компанија Меркатор С.

Оставите одговор