Наше место „За нове мостове“

Објављено у категорији: Вести

Трећи у низу програма којим се промовише кандидатура Града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године одржаће се на Брод театру.

 

У уторак, 19. јула, на Брод театру, усидреном на Београдском кеју, биће изведена позоришна представа „Наше место„, у којој наступају глумци Николина Спасић и Милан Новаковић, а редитељ је Богдан Јанковић.

„Наше место“ је прича о двоје младих људи који долазе с различитих страна, с југа и севера, и ту, у нашем месту, покушавају да остваре своје амбиције. Представа полази од идеје да град чине људи који живе у њему, а ослушкујући причу младих људи, добија се једина права слика о Новом Саду, онаквом какав је он заиста. Представа „Наше место“ прича о Новом Саду, о свемо што би он могао да буде и то из перспективе младог човека који живи у том граду и даје свој допринос у стварању слике о њему. Суштинска порука је да се Нови Сад представи онакак какав он заиста јесте, поготово за људе који у њега долазе.

Представа ,,Наше место"

Представа ,,Наше место“

 

Извођењем представе „Наше место“ биће промовисан трећи ,,мост“ програмског концепта „За нове мостове“ којим Град Нови Сад конкурише за ласкаву титулу Европске престонице културе. Трећи мост носи назив ДУГА и бави се проблемима конфликта и миграција.

Новосађани су се до сада могли упознати са прва два програмска „моста“ под именима НАДА и СЛОБОДА, који су посвећени културним капацитетима и јавним просторима, односно креативним индустријама и младима, а који су промовисани кроз џез концерт одржан у галерији ИТД на Петроварадинској тврђави и фантастичном – по први пут одржаном концерту 100 симфоничара на отвореном у Новом Саду – наступу омладинског оркестра ВУ-а из Холандије у двориште Гимназије „Јован Јовановић Змај“.
И вечерашња представа на Броду театру „Наше место“, као и претходна два догађаја, почеће у 20 часова и 21 минут како би асоцирала на 2021. годину у којој би Нови Сад могао да буде Европска престоница културе. Улаз је бесплатан.

Последњи у овом низу културно-уметничких догађаја је концерт славног виолинисте Стефана Миленковића и оркестра „Camerata Academica“ у Католичкој порти у четвртак, 21. јула. Те вечери биће промовисан четврти програмски мост назван НОВИ МОСТ и који за тему има културно наслеђе и гостопримство.

Све програме припремила је екипа пројекта „Нови Сад 2021“, задужена за кандидатуру Новог Сада за титулу Европске културне престонице, уз пуну подршку Града Новог Сада, а у сарадњи са Музичком омладином Новог Сада, Културним центром Новог Сада и удружењем „Страда“.

Оставите одговор