Награда Новосадском волонтерском сервису за допринос борби са пандемијом коронавируса

Објављено у категорији: Вести

Новосадски волонтерски сервис добитник је Националне награде за волонтирање, због великог доприноса борби у кризи изазваној пандемијом коронавируса.

Награду додељује Форум за одговорно пословање и Смарт колектив појединцима, компанијама и организацијама који су се истакли у волонтирању током прошле године.

Стручни жири, сачињен од представника цивилног, државног и бизнис сектора, одабрао је оне који су се својим деловањем, залагањем и укључивањем истакли у волонтирању током протеклих годину дана.

Награда НВС-у додељена је на CSR форуму, који је организовао Форум за одговорно пословање уз подршку Америчке агенције за међународни развој, у оквиру којег је награђено и 19 компанија које су показале изузетност у континуираном донирању хране за најугроженије становништво, значајан допринос борби против сиромаштва и допринос остваривању циљева одрживог развоја.

Новосадски волонтерски сервис, покренут је као заједничка платформа два пројекта – Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе. У борби са пандемијом коронавируса НСВ је одиграо кључну улогу у пружању помоћи и подршке суграђанима, остваривши скоро 4000 волонтерских сати, а ангажовано је 667 волонтера и волонтерки. Они су били ангажовани на активностима набавке хране, лекова и намирница за суграђане старије од 65 година у директној сарадњи са Црвеним крстом, учестовали су у постављању привремене Ковид болнице на Новосадском сајму у директној сарадњи са Војском Србије, те подели помоћи за најсиромашније и на паковању више од 20.000 пакета за пензионере Новог Сада. Њихов труд и рад прошле године крунисан је и традиционалном Октобарском наградом.

О начину функционисања НВС-а, успесима и изазовима, можете читати у разговору са координатором НВС-а, Војиславом Пркосовачким.

Фото: Владимир Величковић

Оставите одговор