Одржана обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Фонд „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине, организовали су тродневну стручну обуку „Могућности финансирања путем ЕУ фондова“, за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада и Зоне 021 – Ириг, Сремски Карловци, Беочин.

Главни циљ обука, одржаних 21, 22. и 23. марта у сали 1 Скупштине Аутономне Покрајине Војводине, био је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске Уније, да науче стратешки да их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници су унапредили вештине неопходне за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Реализоване обуке представљају резултат заједничког рада Фондације „Нови Сад 2021“ и Фонда „Европски послови“, на основу споразума о сарадњи који су ове две институције потписале у децембру 2017. године. Пројекат „Изван зоне комфора„ у оквиру ког је започето подизање капацитета институција културе радионицом „Публика у фокусу“ у новембру претходне године, настављен је реализацијом обуке којом ће се повећати могућности финансирања институција културе на територији града Новог Сада из фондова Европске уније.

Процес усавршавања је у првом наврату усмерен на запослене у институцијама чији је оснивач Република Србија, АП Војводина и град Нови Сад, а у наредном периоду едукација ће бити организована и за све остале актере у културним и креативним индустријама.

Оставите одговор