Мода као сегмент креативних индустрија и уметности

Објављено у категорији: Вести

Интернационални фестивал моде и дизајна – Serbia Fashion Week – биће одржан од 24. до 29. априла у Новом Саду. Serbia Fashion Week представља највећи модни фестивал на нашим просторима који, како истичу организатори, бележи најекспанзивнији раст посетилаца и учесника у Европи. Априлско издање Националне недеље моде представиће дизајнере из 20 различитих држава света, али и бројне додатне програме који доприносе едукацији посетилаца о моди као уметности.
Serbia Fashion Week приредиће отварање Недеље моде какво до сада нисмо имали прилике да видимо у Србији! Главним шеталиштем новосадске Змај Јовине улице продефиловаће више од 250 манекена обучених у моделе 30 европских дизајнера. Спектакуларно отварање Serbia Fashion Week-а увеличаће и наступ Симфонијског оркестра „Нови Сад 2021”, наступ наше представнице на предстојећој Евровизији, Тијане Богићевић, као и величанствен наступ Драгољуба Ђуричића са бубњарима. Уз главни, ревијални програм који ће бити одржан у Конгресном центру Мастер Новосадског сајма, Serbia Fashion Week организује и едукативне конференције и семинаре, такмичење младих талената, као и Show Room.
Мода свакако представља сегмент креативних индустрија и уметности, а овакви догађаји доприносе подизању капацитета код домаћих дизајнера и радника у моди. Председник Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић изјавио је да је велика ствар када на једном догађају повежете толико европских држава, а пре свега ументика. Како је посебно нагласио, ово је још један начин на који се повезујемо са другим европским градовима, а посебно и са неким од Европских престоница културе које ће имати своје представнике на Serbia Fashion Week-у.
– Као што смо видели, Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ је премијерним програмом фестивалског дочека Нове године ДВЕ.НОВЕ, током децембра 2016. године утицала на повећање посете европских туриста за скоро 30% него предходне године у исто време, па верујемо да ће и овакви догађаји повећати посету Новом Саду и у другим терминима – истакао је Миленковић.

Оставите одговор