Миња Микић трећи амбасадор пројекта ,,Нови Сад 2021″

Објављено у категорији: Вести

Млада уметница из Новог Сада Миња Микић која живи и ради у Риму постала је амбасадор пројекта ,,Нови Сад 2021″.

Миња Микић посетила је Галерију Матице српске, поводом обележавања 190 година од оснивања Матице српске, где се сусрела са управницом Галерије и заменицом председника Уметничког савета пројекат ,,Нови Сад 2021″ др Тијана Палковљевић – Буграски. Главна тема разговора била је титула Новог Сада – Европска престоница културе 2021. Разматрајући могућности које ова титула носи, Миња Микић која живи и ради у Италији, пренела је своја искуства када је реч о уметничким праксама европских метропола уз свесрдну жељу да се укључи и у пројекат ,,Нови Сад 2021″. Миња је посебно исткла да је веома понасна на чињеницу да је управо Нови Сад, град у којем је рођена и у којем је дипломирала на Академији уметности, понео тако важно признање.
Дела Миње Микић изложена су у Риму у ,,Galleria della Tartaruga“ и ,,Galleria Edieuropa“, у Њу Јорку у ,,МЗ Урбан Арт“, као и у Цириху у галерији ,,Кунстфокус“.

gms_0417

Посебно је занимљив податак да су управо дела Миње Микић, изложена у престижном римском простору ,,Palazzo delle Esposizioni“ под називом ,,Душа и тело Италије“, била део представљања италијанске репрезентације на Олимпијским играма у Рију.

Симболичном предајом промо мајице ,,Нови Сад 2021″од стране заменице председника Уметничког савета пројекта ,,Нови Сад 2021″ Тијане Палковљевић – Буграски, новосадска уметница Миња Микић је постала амбасадор Новог Сада Европске преостонице културе. Тиме је ,,дипломатски кор“ пројекта добио трећег члана, јер су пре ње ту ласкаву титулу већ понели чувени виолиниста Стефан Миленковић и новосадски фотограф Алексдандар Милутиновић.

gms_0426

Ускоро на овом сајту моћи ћете да прочитате и ексклузивни интервју са нашом амбасадорком Мињом Микић.

Оставите одговор