Отворен позив за обуку „Making Art that Matters!“

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2022 – Европска престоница културе“ отворила је позив за обуку „Making Art that Matters!“ која ће бити одржана од 12. до 18. априла у Новом Саду. Рок за пријаву је 19. март 2021. године до поднева.

Making Art that Matters!

Учесници ће имати прилику да се уз менторе из Walk the Plank (УК), Мултимедијалног центра „Лед арт“ и Шок задруге (СРБ) упознају са принципима и примерима ангажоване уметности, затим да открију значај уметничких интервенција и перформанса за покретање друштвених промена као и да заједно осмисле и организују ангажован партиципативан догађај на отвореном. Више информација можете пронаћи овде.

„Making Art that Matters!“ је једна од пет Школа партиципације организованих у оквиру пројекта Креативне Европе European Outdoor Arts Academy – School of Participation. Новосадска Школа партиципације ће окупити 30 учесника из девет партнерских земаља (Велика Британија, Бугарска, Литванија, Аустрија, Србија, Ирска, Јерменија, Естонија и Мађарска) како би стекли нова практична знања и искуства у креирању уметничких партиципативних садржаја на отвореном.

Позив је отворен за све кандидате који су посвећени креативном раду и заинтересовани за тему ангажоване уметности, без обзира на ниво и природу образовања. Од одабраних кандидата се очекује да буду отворени за рад с колегама из целе Европе и спремни да стекну нове вештине.

Радни језик обуке је енглески.

За учешће на обуци потребно је послати следеће документе на енглеском:

  • радну биографију
  • мотивационо писмо до 300 речи у ком објашњавате зашто бисте желели да учествујете у овој обуци и шта имате да понудите

Пријаве се шаљу на international@ns2021.rs.

За одабране кандидате који нису из Новог Сада трошкове смештаја покривају организатори. Путне трошкове покривају одабрани кандидати.

За било каква питања или недоумице обратите се на мејл international@ns2021.rs.

Имајући у виду тренутну ситуацију са пандемијом коронавируса и мере које могу у будућности утицати на путовање учесника, организатори задржавају право промене датума одржавања обуке у Новом Саду, да је откажу или да је одрже онлајн.

 

Фото: Мартин Плепис

Оставите одговор