Позив младима за Међународни летњи камп у Литванији

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Европском престоницом културе „Каунас 2022“ у Литванији, подржаће одлазак Новосађана – младих уметника или културних радника, који прођу квалификације домаћина, на међународни летњи камп.

Међународни летњи камп, који организује „Каунас 2022 – Европска престоница културе“, је ко-креативна платформа за младе, и одржава се од 7. до 15. јула 2018. године, када Литванија обележава 100 година независне државе. Трошкове смештаја и исхране покрива организатор, а трошкове пута за 4 уметника у износу од 250 евра, покрива Фондација „Нови Сад 2021“.

Организатори позивају младе да обележе 100 првих тренутака: да угосте „100 Каунасијаца – Литванаца и грађана других националности – вољних да креирају 100 првих утисака на креативан и снажан начин за Каунас . Траже се млади људи ентузијасти који су спремни да се повежу са новим идејама и сарађују једни с другима у остварењу заједничких циљева: подизање енергије, ентузијазам, жеља за откривањем, поштовање према другима, узајамно разумевање и креативност.

То је 100 шанси да се осећате слободно, примените нове идеје, направите корак напред, суочите се са неким страховима, суочите се с критиком, ограничењем изазова или питањима која их постављају други. Пружа Вам се јединствена прилика да откријете много различитих првих тренутака и будете сретни у кампу размењујући добру енергију! Циљ Фондације ’’Нови Сад 2021’’, између осталог, јесте и да  ствара прилике и подстиче мобилност и размену уметника и других актера у културним и креативним индустријама.

Сви заинтересовани кандидати могу се пријавити до 2. априла, на сајту организатора.

Фондација ’’Нови Сад 2021’’ моли све потенцијалне учеснике да своју пријаву проследе и на info@ns2021.rs (са назнаком „Пријава за камп Каунас 2022“) како би били благовремено обавештени о резултатима и добили нове информације.  

Више информација о Кампу прочитајте овде.

Оставите одговор