Kutak za kulturu otvorio vrata za pomoć i podršku lokalnoj zajednici

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Kutak za kulturu na Slanoj bari priključio se akciji podele paketa za socijalno ugrožene porodice iz naselja Veliki rit.

Prostor koji je otvoren u oktobru 2019. sa ciljem decentralizacije kulture, ovog puta otvorio je svoja vrata za pomoć i podršku lokalnoj zajednici, sa kojom je za manje od godinu dana uspešno realizovao brojne kulturne i edukativne sadržaje i na taj način uključio žitelje tog dela grada u kulturni život Novog Sada.

„Sadržaj kreiramo u saradnji sa lokalnim stanovništvom i mesnim zajednicama te smo postali prava mala porodica i teško nam pada ovaj period onlajn komunikacije bez komšijske kafe i razgovora uživo. Drago nam je što smo barem na kratko imali priliku da otvorimo vrata Kutka i to na Svetski dan Roma i pružili pomoć i podršku socijalno ugroženim licima. Nadamo se da će se cela ova situacija uskoro srediti, do tada vredno planiramo dalji rad, pripremamo otvaranje nove Kulturne stanice na Slanoj bari i poručujemo svima da pomognu svojoj lokalnoj zajednici koliko je to u njihovoj moći“ rekla je koordinatorka Kutka za kulturu, Vesna Pašćanović.

Akcija traje tri dana, od 8. do 10. aprila, a već prvog je podeljeno 80 prehrambenih paketa.

Akciju je organizovao Crveni krst Novog Sada, a paketi su obezbeđeni zahvaljujući Gradu Novom Sadu preko Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu.

Spiskovi korisnika za ovaj vid pomoći su formirani u saradnji sa Centrom za socijalni rad Grada Novog Sada.

Ostavite odgovor