Кутак за културу отворио врата за помоћ и подршку локалној заједници

Објављено у категорији: Вести

Кутак за културу на Сланој бари прикључио се акцији поделе пакета за социјално угрожене породице из насеља Велики рит.

Кутак за културу, простор који је отворен у октобру 2019. са циљем децентрализације културе, овог пута отворио је своја врата за помоћ и подршку локалној заједници, са којом је за мање од годину дана успешно реализовао бројне културне и едукативне садржаје и на тај начин укључио житеље тог дела града у културни живот Новог Сада.

„Садржај креирамо у сарадњи са локалним становништвом и месним заједницама те смо постали права мала породица и тешко нам пада овај период онлајн комуникације без комшијске кафе и разговора уживо. Драго нам је што смо барем на кратко имали прилику да отворимо врата Кутка и то на Светски дан Рома и пружили помоћ и подршку социјално угроженим лицима. Надамо се да ће се цела ова ситуација ускоро средити, до тада вредно планирамо даљи рад, припремамо отварање нове Културне станице на Сланој бари и поручујемо свима да помогну својој локалној заједници колико је то у њиховој моћи“ рекла је координаторка Кутка за културу, Весна Пашћановић.

Акција траје три дана, од 8. до 10. априла, а већ првог је подељено 80 прехрамбених пакета.

Акцију је организовао Црвени крст Новог Сада, а пакети су обезбеђени захваљујући Граду Новом Саду преко Градске управе за дечију и социјалну заштиту.

Спискови корисника за овај вид помоћи су формирани у сарадњи са Центром за социјални рад Града Новог Сада.

Оставите одговор