Култура у покрету #1

Објављено у категорији: Вести

Нонет на лиманској пијаци

Новосађани који су се у суботу 27. јуна пре подне упутили на Сателитску, Футошку или Лиманску пијацу били су изненађени. Уместо уобичајених тезги и необавезног разговора затекли су и 9 професионалних певача који су их обрадовали сплетом староградских песама, а све то у оквиру промотивних активности кандидатуре града Новог Сад за титулу Европске престонице културе.

– Нови Сад је некада био престоница културе у Југославији и целој Европи – рекла нам је једна суграђанка носталгично. Заиста, осмеси на лицима, показали су да је ово јутарње изненађење Новосађанима пријало, те су и запитали да ли овакве активности могу да буду и чешће. Неке од наших суграђанки су и саме запевале, а многи су признали да их дуго нису прошли жмарци.

Након наступа на пијацама Новосадски нонет представио је кандидатуру града за Европску престоницу културе у оквиру каравана „Моја Србија“, који се истог дана поподне одржао на градској плажи „Штранд“.

Култура у покрету је програм који ће укључити низ промотивних активности како би Новосађанима приближили културне садржаје. Већ 12. јула најмлађе суграђане обрадоваћемо луткарским представама на игралиштима, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

Нови Сад се кандидује за Европску престоницу културе 2021. године, а та титула може допринети оснаживању културне виталности града, те побољшати интернационални углед и туристичку понуду Новог Сада.

Оставите одговор