Корисне информације

МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА „НЕУТРАЛНО“

Дијалог о новим културним просторима

9. и 10. мај 2018.

Нови Сад

 

О Новом Саду

Нови Сад је главни град покрајине Војводине, други највећи град у Србији, a од октобра 2016. године носи и титулу Европске престонице културе 2021. године.

Препознатљив и јединствен, Нови Сад деценијама уназад негује мултикултуралност (у Новом Саду живи 26 националних мањина), уметност, знање и културу.

Најважније компететивне предности Новог Сада су изузетан географски положај на средњем току Дунава, близина Фрушке Горе и  чињеница да је значајан привредни, управни и културни центар региона.

У епохи просвећености и модернизма средиште српске културе и стваралаштва, са Матицом српском као најстаријом српском културном и научном институцијом, Нови Сад је данас модеран, универзитетски, културни, туристички, научни, политички и административни центар. Град музеја, галерија и позоришта, традицијом богат фестивалски град међународног значаја.

 

Студио „М“

Студио „М“ је студио и концертна дворана – један од симбола Новог Сада. Изградња зграде, чија је идеја да најпре буде велики студио Радио Новог Сада, започела је 1959. године, а званично је отворена 1965. године.

Акустика коју овај простор поседује једна је од најважнијих карактеристика што је утицало на то да се управо у Студију „М“ одржи велики број концерата различитих стилова, домаћих и интернационалних класичних и алтернативних музичких састава.

 

Практичне информације

 

Шта посетити у Новом Саду? Који су омиљени кафићи Новосађана? Где се најбоље једе у граду? Који смештај препоручујемо?

На сва ова питања, одговоре нуди званични сајт Туристичке организације Града Новог Сада.

Градски превоз

Иако је у Новом Саду све, малтене, на дохват руке, и радо препоручујемо шетњу, за оне који журе, припремили смо и информације о мрежи градских аутобуских линија, такси службама и rent-a-car услугама.

Више инфо овде.