Нови позив за уметнике: резиденцијални програм у Пловдиву

Објављено у категорији: Вести

Нова шанса за уметнике да путују, инспиришу се и реализују своје идеје је уметнички резиденцијални програм у Пловдиву, овогодишњој Европској престоници културе.

Током трајања резиденције, у периоду од августа до октобра, одабрани уметник боравиће месец дана у бугарском граду Пловдиву, где ће имати задатак да осмисли једно или више уметничких дела која ће бити креирана и представљена у оквиру програма Пловдив 2019 – Европска престоница културе.

Да би се уметници пријавили потребно је да се баве неким од наведених облика уметности: визуелна уметност, дигитални медији, архитектура, извођачка уметност, уметност у јавном простору, дизајн…

Који су још услови за пријављивање на резиденцијални програм у Пловдиву можете пронаћи на линку.

Пријаве се шаљу на мејл адресу plantsair@ns2021.rs као и сва додатна питања, најкасније до 16. августа 2019. у поноћ.

Резиденцијални програм у Пловдиву реализује се у оквиру „Plants Air“ програма, иза ког стоји „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, а у сарадњи са организацијом „АDATA Air“ из Пловдива.

Организација „АDATA Air“ има уметнички резиденцијални програм који се спроводи у Пловдиву – Европској престоници културе за 2019, сличан програму „Plants air“. Програм има за циљ да омогући простор за креативну размену и прилику за уметнике да путују, стварају инспирисани другим просторима и културама и размењују искуства са уметницима из других Европских престоница културе.

Оставите одговор