Конференција за новинаре поводом проглашења Новог Сада Европском престоницом културе: ,,Новосађани, ова победа припада вама!”

Објављено у категорији: Вести

Данас у Свечаним салонима на Петроварадинској тврђави у Новом Саду јавности су се обратили Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић и председник организационог одбора Нови Сад 2021 Немања Миленковић, уз присуство чланова тима пројекта Нови Сад 2021, након повратка победничке делегације из Брисела. После обраћања говорника, приређен је коктел и победничка торта за све присутне медије, чланове тима и заинтересоване грађане.

epk-press2

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић захвалио се људима из пројектног тима, установама културе, високим званичницима, градовима побратимима и градовима носиоцима титуле ЕПК, који су подржали кампању, истичући: ,,Ово је процес који неће бити окончан 2021, године, то је процес који ће трајати и ићи у неколико праваца, али који ће чинити јединствену причу о Новом Саду као Европској престоници културе”. Он је даље истакао која су економска очекивања од ове титуле: ,,Очекујемо веће инвестиције, снажан пораст и развијање туризма Новог Сада”.

svecani-prijem-kolaz

Председник Организационог одбора Нови Сад 2021, Немања Миленковић напоменуо је да је важно разумети на који начин ће ова титула трансформисати Нови Сад: ,,Вест о проглашењу Новог Сада за Европску престоницу културе стигла је до свих меридијана. Ако имате 105.000 градова, колико по неком прорачуну има Европска унија, док ми излазимо чак и из тих оквира, а припадате породици од 60 градова који су понели ову ласкаву титулу, ви нисте више обичан грађанин Европе.” Он се даље захвалио целокупном тиму, ЕXИТ фондацији и ЕXИТ фестивалу, Програмском и Уметничком савету пројекта уз речи: ,,Хвала вам Новосађани, ова победа припада само вама!”

epk-press13

Чланови тима су даље истакли да је апликациони формулар доступан јавности путем сајта новисад2021.рс и позвали грађане да учествују у даљем развоју овог пројекта.

Оставите одговор