Камп савременог циркуса за децу у културним станицама Млин и Руменка

Објављено у категорији: Вести

Још од давнина циркус је представљао радост и чаробан бег од стварности. Акробате, кловнови, жонглери, сам шатор чинили су свет другачијим местом за живот, а стварност је постајала забавна и лепа.

камп савременог циркуса за децу

Жонглирање, акробатски баланс, сценске игре, радионице манипулацијом објекта, радионце ваздушних акробација, еквилибристика, чиниће Камп савременог циркуса за децу, удружења Креативни погон, који ће трајати од 14. до 19 септембра, у периоду од 17 до 19 сати, у Културној станици Млин, односно 26. и 27. септембра у Културној станици Руменка.

„Циљ нам је да кроз часове циркуских вештина, деца кроз игру и забаву надокнаде активност, развију и изразе своју креативност. Уз помоћ циркуских педагога, деца ће се упознати са основама циркуских вештина. Имаће прилику да активно учествују у осмишљавању и реализацији перформанса којим би приказали стечена знања и вештине, а уједно би били позитиван пример вршњацима“, кажу из удружења Креативни погон.

Познато је да циркуске вештине утичу на физичко и психичко здравље човека, побољшавају фокус, концентрацију, смањују стрес, подстичу упорност, стрпљење и на крају, представљају забаву. Важно је рећи и да савремени циркус представља одличан инструмент за социјализацију појединца, а самим тим и друштва уопште, јер учи људе како да стварају, уче и живе заједно.

Број деце је строго лимитиран те сви заинтересовани, пријаве могу слати на: cirkoneo@gmail.com.

Пројекат „Камп савременог циркуса“ један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица, децентрализација културе и развој публике.

 

Фото: Креативни погон

Оставите одговор