Kamp savremenog cirkusa za decu u kulturnim stanicama Mlin i Rumenka

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Još od davnina cirkus je predstavljao radost i čaroban beg od stvarnosti. Akrobate, klovnovi, žongleri, sam šator činili su svet drugačijim mestom za život, a stvarnost je postajala zabavna i lepa.

kamp savremenog cirkusa za decu

Žongliranje, akrobatski balans, scenske igre, radionice manipulacijom objekta, radionce vazdušnih akrobacija, ekvilibristika, činiće Kamp savremenog cirkusa za decu, udruženja Kreativni pogon, koji će trajati od 14. do 19 septembra, u periodu od 17 do 19 sati, u Kulturnoj stanici Mlin, odnosno 26. i 27. septembra u Kulturnoj stanici Rumenka.

„Cilj nam je da kroz časove cirkuskih veština, deca kroz igru i zabavu nadoknade aktivnost, razviju i izraze svoju kreativnost. Uz pomoć cirkuskih pedagoga, deca će se upoznati sa osnovama cirkuskih veština. Imaće priliku da aktivno učestvuju u osmišljavanju i realizaciji performansa kojim bi prikazali stečena znanja i veštine, a ujedno bi bili pozitivan primer vršnjacima“, kažu iz udruženja Kreativni pogon.

Poznato je da cirkuske veštine utiču na fizičko i psihičko zdravlje čoveka, poboljšavaju fokus, koncentraciju, smanjuju stres, podstiču upornost, strpljenje i na kraju, predstavljaju zabavu. Važno je reći i da savremeni cirkus predstavlja odličan instrument za socijalizaciju pojedinca, a samim tim i društva uopšte, jer uči ljude kako da stvaraju, uče i žive zajedno.

Broj dece je strogo limitiran te svi zainteresovani, prijave mogu slati na: cirkoneo@gmail.com.

Projekat „Kamp savremenog cirkusa“ jedan je od 42 projekta koji su dobili sredstva na Javnom konkursu lokalnim umetnicima i udruženjima, u okviru projekta „Umetnici. Sad!“ koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i razvoj publike.

 

Foto: Kreativni pogon

Ostavite odgovor