Како учествовати на конкурсима програма Креативна Европа?

Објављено у категорији: Вести

Деск Креативна Европа Србија и Фондација Нови Сад 2021 организују радионицу која има за циљ да одговори на најважнија питања у вези с аплицирањем на конкурсе програма Креативна Европа за подршку пројектима европске сарадње.

Радионица ће се одржати 8. и 9. марта у Конгресном центру Новосадског сајма, за време трајања 23. Међународног салона књига и 22. Међународне изложбе уметности Арт Експо.

Једна од главних активности Фондације Нови Сад 2021 у овој тзв. нултој години припрема за 2021. годину – када ће Нови Сад с поносом бити Европска престоница културе – биће подизање културних капацитета, што је један и од кључних програмских праваца у оквиру моста Нада, који има за циљ јачање људских и просторних ресурса кроз децентрализацију од центра ка периферији. Тај програмски концепт требало би да се реализује кроз ревитализовање постојеће културне инфраструктуре и развијање њених нових капацитета, обезбеђивање мобилности културних садржаја уз подстицање и промоцију аутентичне културне продукције у различитим деловима града, стварање услова за повећану партиципацију грађана у културном животу града уз промовисање волонтерског рада, организовање различитих облика формалног и неформалного образовања у циљу подизања капацитета културних оператера, невладиних организација, локалних самоуправа и сл.

Радионица, коју припремамо с Деском Креативна Европа Србија, управо је посвећена неформалном образовању јер је најпре намењена оним установама и организацијама које припремају документацију за пријаву на конкурсе програма Креативна Европа, али и свим заинтересованим професионалцима у култури који желе да се информишу и обуче за евентуално конкурисање на програме Креативна Европа. Програм је конципиран тако да одговори на сва важна питања у вези с конкурисањем: Који конкурси постоје и коме су намењени?; Који су приоритети програма и како у складу с њима осмислити пројекат?; Како и где пронаћи партнере?; Који пројекти су добили подршку и зашто?

Пријава на радионицу треба да садржи следеће информације:
– Име и презиме;
– Име установе или организације коју представљате;
– Кратак опис пројектне идеје с којом бисте потенцијално конкурсали на програм Креативна Европа у наредним позивима (Овај сегмент пријаве није обавезан. Како ће се у другом делу програма радионице разговарати о идејама за конкурисање, молимо вас да представите бар најзначајнији пројекат које развијате у оквиру ваше установе или организације).

Пријаву можете послати електронском поштом на адресу kreativna.evropa.radionice@gmail.com најкасније до петка, 3. марта 2017. године.

Програм радионице можете погледати овде: goo.gl/e4Etbi

Оставите одговор