Завршени Јавни конкурси за програм у години титуле

Објављено у категорији: Вести

Јавни конкурси за програм у години титуле, које је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ расписала током децембра 2020. године, завршени су у петак, 12. фебруара, када је био крајњи рок за аплицирање.

јавни конкурси

Главни критеријуми за одабир и оцену предлога пројекта су: процена формалних услова, релевантност и квалитет програма, организациони и стручни капацитети предлагача, видљивост и утицај пројекта.

Комисија ће извршити оцену и сачинити коначну ранг листу о благовременим и потпуним пријавама, а на основу утврђених критеријума. Пријаве ће бити вредноване оценом од 0 до 100 поена. Најбоље пласиране пријаве биће подржане у складу са дефинисаним критеријумима за доделу средстава, а до њиховог коначног утрошка. Одлука о избору корисника средства биће донета најкасније у року од 60 дана од затварања конкурса.

Резултати конкурса биће објављени на званичном сајту Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

Јавни конкурси расписани су у циљу суфинансирања пројеката у оквиру појединачних програмских лукова (Дунавско море и Тврђава мира; Сеобе и Хероине; Калеидоскоп културе и Друга Европа; Дочек и Будућност Европе), ради допуне и обогаћивања званичног програма у години титуле.

Конкурси су обухватили најразличитије врсте уметности: књижевност, музика, ликовне, примењене, визуелне уметности, дизајн, уметничка фотографија и архитектура, позоришна уметност, уметничка игра, манифестације везане за филмску уметност и остало аудио-визуелно стваралаштво, дигитално стваралаштво и мултимедија, остала извођења културних програма и културних садржаја, савремена интерпретација, анимација и представљање културног и природног наслеђа, научноистраживачке и едукативне делатности у култури и креативне индустрије.

Пројекти са којима се аплицирало на конкурсе морали су у основи бити јавни, културни и уметнички програми, који су у складу са програмским концептом и уметничком визијом „За нове мостове”, које је развила Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

Оставите одговор