Продужен рок за пријаву на Јавне конкурсе за програм у години титуле

Објављено у категорији: Вести

Рок за аплицирање на Јавне конкурсе, које је Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ расписала током децембра 2020. године, продужен је до 12. фебруара 2021. године најкасније до 16 часова.

продужен рок

Јавни конкурси расписани су у циљу суфинансирања пројеката у оквиру појединачних програмских лукова (Дунавско море и Тврђава мира; Сеобе и Хероине; Калеидоскоп културе и Друга Европа; Дочек и Будућност Европе), ради допуне и обогаћивања званичног програма у години титуле.

Пријаве на Јавни конкурс за програмске лукове потребно је доставити лично на адресу Фондације (Трг слободе 3) до 16 часова, односно препорученом поштом до 23.59 часова истог дана, такође на исту адресу – Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, Трг слободе 3, 21101 Нови Сад, поштански фах 153.

Пријавни формулар (Образац 1, Образац 2) потребно је обавезно доставити и електронским путем, слањем имејла на адресу konkurs@ns2021.rs, најкасније до 12. 2. 2021. године до 23.59 часова.

Подсећамо, пројекти са којима се аплицира на конкурсе морају у основи бити јавни, културни и уметнички програми, који су у складу са програмским концептом и уметничком визијом „За нове мостове”, које је развила Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”.

На конкурсима могу учествовати: установе културе чији је оснивач Република Србија, Аутономна покрајина Војводина или јединица локалне самоуправе, односно правна лица која обезбеђују средства за обављање послова и остваривање циљева из наведених извора, као и правна лица, удружења и други правни субјекти са седиштем на територији Републике Србије регистровани за обављање делатности из области културе и уметничког стваралаштва, друге невладине организације из области културе, као и оне регистроване за обављање научно-образовне делатности. Предложени пројекти морају бити реализовани на територији Града Новог Сада и „Зоне 021” (општине Ириг, Беочин и Сремски Карловци). У изузетним случајевима финални програм може бити реализован и у другим местима. Главни програми и активности у оквиру пројекта морају бити видљиви и реализовани током 2022. године.

Оставите одговор