Калеидоскоп културе: готово 10.000 Новосађана уживало у симфонијском спектаклу

Објављено у категорији: Вести

Симболично у 20:21, Новим Садом пронео се звук увертире из опере „Кармен” Жоржа Бизеа у извођењу Војвођанског симфонијског оркестра, када је отворен „Корзо“.

Ове суботе, 15. септембра, Нови Сад, попут великих метропола Париза, Беча, Берлина, Лондона оживео је једну од култних градских улица и то баш у европској години културног наслеђа. Булевар Михајла Пупина, некадашње новосадско шеталиште поново је постао Корзо – место најлепших сећања, историје и скивених љубави. Управо кроз Калеидоскоп културе и отварање ризнице успомена, Нови Сад и готово 10.000 људи су доказали да припадају породици оних европских градова који умеју да цене и славе културу.

Нови Сад је на моменат застао и препустио се познатим аријама највећих великана класичне музике у извођењу Војвођанског симфонијског оркестра и стипендиста Фонда за унапређење вокалне уметности младих „Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Калиновић – Калин“.  На хиљаде људи није скривало одушевљење током овог концерта „под звездама“.

„На месту где је одржан овај концерт, Нови Сад је прерастао из вароши у град, пратећи у прошлости, као српска Атина, тада савремене европске токове. Готово 100 година касније, кроз Келеидоскоп – дело културе заједништва,  а нараочито овим концертом, наш град је доказао да може бити домаћин европске престонице културе 2021. године.“ – утисци су директора Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић. Он додаје да је најбитније што се потврдило да култура јесте у фокусу Новосађана, јер не може сваки град да подреди једну од најзначајнијих саобраћајница у граду великанима класичне музике.

Оставите одговор