Изложба студената у Свилари: Како уметност одговара на технолошке промене

Објављено у категорији: Вести

Човек и машина. Уметност и технологија. Живо и неживо. То су теме ауторских радова студената са Академије уметности у Новом Саду који чине изложбу QUO VADIS HOMO? чије отварање је сутра, 26. фебруара у 19 часова у културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6б).

У питању је више од тридесет радова у форматима попут текстуалних видео игара, стрипова, гиф анимација, илустрација, архитектонских пројеката, видео пројекција и скулптура.

Изложбом QUO VADIS HOMO? отвара се прва регионална конференција о платформској економији под називом The Reshaping Work Conference East and Southeast European (ESE) Edition, а управо би кроз изложбу радова студената требало да се проблематизују теме о којима ће се дискутовати током прве академске конференције о платформској економији у овом делу Европе.

Информације о изложби можете пронаћи и на Facebook event-u

Изложба је произашла из сарадње Академије уметности у Новом Саду, Центра за истраживање јавних политика који организује конференцију о платформској економији и културне станице Свилара.

Значај организовања изложбе овог формата и теме препознала је Делегација Европске уније у Републици Србији која је финансијски подржала њену реализацију.

Reshaping Work је непрофитна иницијатива са седиштем у Амстердаму, покренута 2016. године са циљем да на једном месту окупи различите актере како би заједнички разговарали о будуц́ности рада које доносе интензивне технолошке промене и пронашли начине како да будућност рада обликују у новим околностима. Иницијатива је у међувремену прерасла у низ регионално организованих догађаја широм Европе (Барселона, Амстердам, Стокхолм, Нови Сад, а у припреми су Мадрид, Цирих и Берлин).

Оставите одговор