Изабран уметнички директор пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“

Објављено у категорији: Вести

Изабран уметнички директор пројекта

„Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“

 

 

Нови Сад

6.9.2017.

 

На основу међународног конкурса расписаног 24. 5. 2017. године Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ изабрала је Јована Тркуљу за уметничког директора пројекта у складу с Апликационом књигом, у којој је дефинисано да ова позиција буде попуњена током 2017. године с циљем што боље селекције и припреме програма до и током 2021. године.

Уметнички директор је једна од кључних позиција која управља уметничким сектором, формулише уметничку визију пројекта и одређује и одговара за уметнички концепт.

Јован Тркуља  је признати креативни директор у региону, са преко 15 година искуства у културним и креативним индустријама и развијеном мрежом контаката у културно-креативном сектору широм Европе. Један је од најнаграђиванијих уметника у овој области. Поседује међународно искуство у реализацији пројеката савремене уметности, дизајна, креирања и управљања брендовима, развоју публике, стратешког планирања и развоја уметничког концепта пројекта.

Такође, Тркуља је показао изузетно познавање различитих форми дигиталне уметности, те професионално веома добро влада дигиталним алатима не само за уметничко стварање већ и за маркетинг,  менаџмент у култури, уметности и у културним и креативним индустријама уопште. Уметнички потенцијали Јована Тркуље у свим областима визуелног изражавања, као и његово успешно примењивање дигиталне технологије кроз имплементацију идеја с различитим групама корисника, указују на високе професионалне стандарде и комуникацијске вештине. Близак независној сцени из које је и потекао, али и савременим токовима, у стању је да обухвати, али и сажме разноликост свих сегмената пројекта Европске престонице културе.

 

 

 

 

Оставите одговор