Izabran Programski direktor Fondacije Novi Sad 2021

Објављено у категорији: Вести

Na predlog Umetničkog direktora Fondacije a uz saglasnost direktora Fondacije izabran je Programski direktor Dušan Kaličanin, istaknuta ličnost kulturne i medijske scene, aktivista zajednice kreativnih industrija, uvaženi preduzetnik i investitor.

Kaličanin je jedan od osnivača Internacionalne umetničke organizacije TECHNOKRATIA – vodeće organizacije ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi, čiji je cilj promocija Techno kulture u svim njenim oblicima (muzika, video, fashion, mediji, dizajn, nauka, zdrav i sportski način života).

Osnivač je više kompanija u oblasti kreativnih industrija, član Upravnih odbora niza domaćih i stranih institucija, organizacija, kompanija i projekata. Bio je i kreativni direktor Pakom grupe, dugi niz godina.

Dušan Kaličanin je radio na razvoju velikih regionalnih i evropskih brandova u domenu kreativnih industrija i objavio niz medijskih, stručnih i naučno-popularnih radova u brojnim, relevantnim časopisima.

Držao je predavanja na više fakulteta Beogradskog, Novosadskog i drugih srpskih univerziteta, kao i brojnim obrazovnim, naučnim, istraživačkim, poslovnim, kulturnim i medijskim institucijama u Rusiji, EU, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, BIH, Slovenij, a učesnik je i velikog broja stručnih i naučnih konferencija, seminara i simpozijuma.

Posle uspešne karijere DJ-a, postao je jedan od prvih VJ-a (Video Jockey-a) u Evropi, nastupajući na velikim događajima, miksujući, režirajući i producirajući video performanse, muzičke spotove i filmove, sarađujući sa najpoznatijim svetskim muzičkim TV stanicama (MTV, VIVA, MCM, TMF).

Dušan Kaličanin je bio urednik, producent i autor na Trećem kanalu Radio Televizije Srbije, realizujući kultne emisije VJ TECHNO (jedina emisija o techno kulturi na svetu koja je emitovana na nekoj državnoj TV stanici), SUPERNOVA, ANIMANIA, Mozaik, Noćni program.

Pored toga, pokretač je i glavni urednik TV Metropolis (prve srpske muzičke televizije), urednik i autor na Radio Politici (čuvena emisija FRACTAL), urednik i novinar u magazinima: Vreme zabave, Beoizlog, Music Magazine, EXTREME Magazine i tome slično.

Dušan Kaličanin spremno i sa puno entuziajzma prihvatio je obaveze i odgovornosti, ali i izazove koje nosi pozicija Programskog direktora Fondacije.

Оставите одговор