Још осам дана за пријаву на истраживачко путовање у Јапан

Објављено у категорији: Вести

Још осам дана је остало за пријаву на Јавни конкурс за финансијску подршку локалним уметницима и радницима у култури за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан, који је расписала Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе” у сарадњи са организацијом ЕУ – Јапан фест из Токија. Рок за достављање пријавних формулара је 30. април.

Циљ конкурса је подстицање интернационализације културне сцене Новог Сада, повезивање локалних културних радника у култури и уметника са партнерима из Јапана.

Ово истраживачко путовање у Јапан доноси развој пројеката сарадње, који ће бити реализовани 2022. године у оквиру пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”. Са тим у вези, предлози пројектних идеја треба да буду у складу са програмским луковима и темама пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе”, а све детаље заинтересовани апликанти могу пронаћи на овом линку.

Пријаве са пратећом документацијом шаљу се на international@ns2021.rs.

Конкурс се спроводи у две фазе, које обухватају предселекцију и селекцију. Предселекцију врши комисија коју формира Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе”, а селекцију организација ЕУ – Јапан Фест.

Конкурс је континуирано отворен, без дефинисаног крајњег датума. Селекција кандидата се врши периодично, а резултати селекције се шаљу директно кандидатима. Рокови за достављање пријавних формулара у 2021. години су: 30. април, 30. јун и 31. август.

Више информација о Јавном конкурсу у оквиру програма размене Кизуна, потражите овде.

Оставите одговор