Интерактивне музичке радионице за децу у Културној станици Млин

Објављено у категорији: Вести

Интерактивне музичке радионице за децу, замишљене као музичке сесије на којима је предвиђено да се деца узраста од три до 11 година упознају са специјалним музичким инструментима и активно укључе у креирање музике, биће реализоване 22. и 23. септембра, у Културној станици Млин.

Првог дана, у уторак, радионице ће бити организоване у два термина од 10 до 12 сати и од 12 до 14 часова, док ће сутрадан, у среду, бити у једном термину од 10 до 12 сати.

Деца се кроз игру упознају са звуковима разних инструмената и мелодијама познатих композиција и имају прилику да уживо осете задовољство стварања звука и упознају се са процесом креације музичких дела. Атрактивна интерактивна природа инструмената омогућава близак сусрет деце са музиком и поспешивање развоја музичких вештина који могу резултирати јачањем интересовања за бављење музиком и уметношћу генерално, што и јесте и примаран циљ радионице.

У раду се користе следећи инструменти:

SOUNDBEAM је музички систем базиран на употреби ултразвучних таласа који се путем сензора транспонују кроз простор и чијим се прекидањем ствара звук. Може се програмирати и користити као класичан синтисајзер инструмент.

BEAMZ је музички систем базиран на употреби ласерских зрака који се путем сензора транспонују кроз простор и чијим се прекидањем ствара звук. Може се програмирати и користити као класичан синтисајзер инструмент.

MAKEY MAKEY је интерактивна дигитална платформа за програмирање која омогућава креирање атрактивних игрица и звукова уз помоћ воћа и разних других предмета.

Интерактивне музичке радионице за децу, пројекат су музичара Жарка Себића, који већ годинама у СОШО „Милан Петровић“ организује и води музичке радионице са специјалним музичким уређајима, намењене особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју. Радионице ће заједно са Жарком водити и Рената Колер.

Овај пројекат један је од 42 пројекта који су добили средства на Јавном конкурсу локалним уметницима и удружењима, у оквиру пројекта „Уметници. Сад!“ који има за циљ јачање локалне културне сцене, подизање њених капацитета кроз мрежу културних станица.

Оставите одговор