I zanatlije se pitaju u tzv. Kineskoj četvrti

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized, Vesti

Drugi sastanak Saveta za razvoj Youth Creative Polis-a održan je 23. januara 2018. godine.

Na temeljima uspostavljene kulture dijaloga, koja je prošle godine rezultirala donošenjem pet tačaka razvoja omladinsko-kreativnog distrikta na prostoru tzv. Kineske četvrti, nastavljen je rad saveta koji je angažovan oko predloga i uspostavljanja kriterijuma dalje transformacije.

Sa zadovoljstvom je konstatovano da je na predlog Saveta donesena  Izmena odluke o izdavanju i zakupu poslovnog prostora na teritoriji grada Novog Sada usvojena na sednici Skupštine grada 27. decembra 2017. godine. Time je i zakonski potvrđena namera da se kroz dijalog i zajedničko delovanje pronađe rešenje za dosadašnje savesne zakupce, što je i bila jedna od prvih predloženih kriterijuma Saveta.

– Postoji dobra volja da se izađe u susret svim majstorima u Kineskoj četvrti i to se sada jasno vidi ne samo kroz reči već i kroz delo. Svi smo pitani za smeštaj na druge lokacije dok gradnja traje. Bez obzira da li prihvatamo ponuđene predloge ili ih sami pronalazimo, zadovoljni smo što postoji briga o nama – kaže Slobodan Dragojević, predstavnik uslužnih zanata u Savetu za razvoj Youth creative polis-a.

Predstavnik umetničke produkcije iz Kineske četvrti u Savetu Zdravko Vulin kaže koliko mu je bilo drago što su uspeli da sačuvaju namenu i arhitektonski identitet industrijskog nasleđa Kineske četvrti, a još mu je bitnije što sada kroz delovanje Saveta za razvoj Youth creative polis-a zajednički donosimo ključne odluke i ističe važnost pronalaska adekvatnih poslovnih prostora za zanatlije i sve druge savesne zakupce.

Tim Fondacije „Novi Sad 2021“ zadovoljan je realizacijom pripremne faze projekta Youth creative polis i u trenutku kada se ostvare svi uslovi za početak realizacije prve faze radova blagovremeno će obavestiti javnost.

Ostavite odgovor