И занатлијe се питају у тзв. Кинеској четврти

Објављено у категорији: Uncategorized, Вести

Други састанак Савета за развој Youth Creative Polis-а одржан је 23. јануара 2018. године.

На темељима успостављене културе дијалога, која је прошле године резултирала доношењем пет тачака развоја омладинско-креативног дистрикта на простору тзв. Кинеске четврти, настављен је рад савета који је ангажован око предлога и успостављања критеријума даље трансформације.

Са задовољством је констатовано да је на предлог Савета донесена  Измена одлуке о издавању и закупу пословног простора на територији града Новог Сада усвојена на седници Скупштине града 27. децембра 2017. године. Тиме је и законски потврђена намера да се кроз дијалог и заједничко деловање пронађе решење за досадашње савесне закупце, што је и била једна од првих предложених критеријума Савета.

– Постоји добра воља да се изађе у сусрет свим мајсторима у Кинеској четврти и то се сада јасно види не само кроз речи већ и кроз дело. Сви смо питани за смештај на друге локације док градња траје. Без обзира да ли прихватамо понуђене предлоге или их сами проналазимо, задовољни смо што постоји брига о нама – каже Слободан Драгојевић, представник услужних заната у Савету за развој Youth creative polis-а.

Представник уметничке продукције из Кинеске четврти у Савету Здравко Вулин каже колико му је било драго што су успели да сачувају намену и архитектонски идентитет индустријског наслеђа Кинеске четврти, а још му је битније што сада кроз деловање Савета за развој Youth creative polis-а заједнички доносимо кључне одлуке и истиче важност проналаска адекватних пословних простора за занатлије и све друге савесне закупце.

Тим Фондације „Нови Сад 2021“ задовољан је реализацијом припремне фазе пројекта Youth creative polis и у тренутку када се остваре сви услови за почетак реализације прве фазе радова благовремено ће обавестити јавност.

Оставите одговор