Fotomaraton 2013 – „A portrait of an up and coming city“ – izložba u okviru projekta „Novi Sad Evropska prestonica kulture 2020“

Objavljeno u kategoriji: Uncategorized, Vesti

DSC_3170

U okviru aktivnosti za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. otvorena je izložba fotografija Novog Sada pod nazivom „A portrait of an up and coming city“. Autori fotografija su učesnici Novosadskog Fotomaratona, a izložba se održava u produkciji Aspect agencije. Publici se obratio Tihomir Laćarac i Jelena Ačanski, predstavnici agencije Aspect. Ispred Kulturnog centra na otvaranju izložbe prisutni su bili Dragan Krstić i Milica Vukadinović, članovi organizatorskog tima za projekte kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Kroz selekciju od 30 fotografija, izložba „A portrait of an up and coming city“ publiku upoznaje sa Novim Sadom i Novosađanima. Predstavljene fotografije Novi Sad prikazuju ne samo iz ugla njegovih stanovnika, već i posetilaca, te na taj način daju holističku sliku o gradu, njegovim dobro poznatim znamenitostima i skrivenim čarima. Na fotografijama su predstavljene čuvene lokacije na novosadskoj mapi, zatim spomenici i stare ulice bogate istorijom, ali i Dunav – aktivnosti na vodi i obali, sportska dešavanja i atmosfera koja karakteriše Novi Sad.

Iako autori fotografija imaju raznovrsne poglede i doživljaje Novog Sada, istovremeno ih sve povezuje duboko razumevanje grada i naklonost koju prema njemu gaje.

Posmatrač oseća puls grada, upoznaje njegove navike i rutine, dinamiku i ležernost koje ga krakterišu. Tokom odabira fotografija za izložbu posebna pažnja je bila usmerena na scenografije grada koje čine suštinu lepote življenja u Novom Sadu, kao i na prepoznatljive gradske znamenitosti.

 

Ostavite odgovor