Фотомаратон 2013 – „A portrait of an up and coming city“ – изложба у оквиру пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2020“

Објављено у категорији: Uncategorized, Вести

DSC_3170

У оквиру активности за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе 2020. отворена је изложба фотографија Новог Сада под називом „A portrait of an up and coming city“. Аутори фотографија су учесници Новосадског Фотомаратона, а изложба се одржава у продукцији Aspect агенције. Публици се обратио Тихомир Лаћарац и Јелена Ачански, представници агенције Aspect. Испред Културног центра на отварању изложбе присутни су били Драган Крстић и Милица Вукадиновић, чланови организаторског тима за пројекте кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе.

Кроз селекцију од 30 фотографија, изложба „A portrait of an up and coming city“ публику упознаје са Новим Садом и Новосађанима. Представљене фотографије Нови Сад приказују не само из угла његових становника, већ и посетилаца, те на тај начин дају холистичку слику о граду, његовим добро познатим знаменитостима и скривеним чарима. На фотографијама су представљене чувене локације на новосадској мапи, затим споменици и старе улице богате историјом, али и Дунав – активности на води и обали, спортска дешавања и атмосфера која карактерише Нови Сад.

Иако аутори фотографија имају разноврсне погледе и доживљаје Новог Сада, истовремено их све повезује дубоко разумевање града и наклоност коју према њему гаје.

Посматрач осећа пулс града, упознаје његове навике и рутине, динамику и лежерност које га крактеришу. Током одабира фотографија за изложбу посебна пажња је била усмерена на сценографије града које чине суштину лепоте живљења у Новом Саду, као и на препознатљиве градске знаменитости.

 

Оставите одговор