Poziv vaninstitucionalnoj sceni na obuku za pisanje projekata

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ poziva predstavnike nevladinih organizacija iz oblasti kulture i pojedince, slobodne umetnike i zainteresovane radnike u kulturi, da se prijave na trodnevnu stručnu obuku „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ koja će se održati od 24. do 26. marta, u Kulturnoj stanici Eđšeg.

Zbog epidemioloških mera, broj učesnika je ograničen, te je potrebno da svi zainteresovani potvrde svoje češće najkasnije do 19. marta, popunjavanjem formulara.

pisanje projekata

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici razvijaju veštine i stavove koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Obuke predstavljaju nastavak saradnje Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ sa nezavisnom i vaninstitucionalnom kulturnom i umetničkom scenom na teritoriji grada Novog Sada na razvojnim procesima, ovog puta kroz predstavljanje mogućnosti finansiranja iz fondova Evropske unije, kao i procedura apliciranja i pisanja projekata.

Stručna obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ realizuje se u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.

 

Foto: Uroš Dožić

Ostavite odgovor